Artigas Advocats | El Codi Civil català prohibirà als pares amb indicis de violència de gènere de contactar amb els fills
17326
post-template-default,single,single-post,postid-17326,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-14.4,qode-theme-artigas,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

El Codi Civil català prohibirà als pares amb indicis de violència de gènere de contactar amb els fills

El Codi Civil català prohibirà als pares amb indicis de violència de gènere de contactar amb els fills

El Govern de la Generalitat ha aprovat avui dimarts 30 de novembre d’enguany, un decret llei per protegir la vida i la seguretat dels infants i adolescents en els casos de violència vicària.

Els progenitors amb indicis fonamentats d’haver comès actes de violència familiar o masclista tindran prohibides les estades, les visites i les comunicacions amb els seus fills i filles.

També quedaran prohibides les estades, comunicacions i relacions amb els fills i filles per al progenitor que es trobi en un procés penal per atemptar contra la vida, la integritat física o moral, la llibertat o indemnitat sexual de l’altre progenitor o els fills, i també en els casos que aquest estigui a presó pels mateixos delictes.

En els processos civils de separació i divorci, el jutge podrà establir, de manera excepcional, un règim d’estades o comunicacions, en interès dels infants i adolescents, sempre que aquests hagin estat escoltats.

Les modificacions seran d’aplicació immediata pels tribunals amb l’objectiu de fer disminuir les xifres de menors que moren a mans dels seus pares.